10 міфів про лазерну епіляцію

Міф 1. Лазерна епіляція шкідлива для здоров’я

Глибина проникнення лазерного променя при епіляції складає 1-4 мм, він досягає тільки до волосяних фолікул, потім повністю розсіюється і не проникає глибше шкіри. При впливі лазера руйнується тільки волосяна цибулина.

Єдине, що може виникнути після процедури – почервоніння, подібне до того, яке виникає у людини, яка побувала довгий час на сонці. Через кілька годин це почервоніння проходить безслідно.

 

Міф 2. Лазер сприяє появі новоутворень на шкірі

Онкогенну дію мають ультрафіолетові хвилі (320-400 нм), яких немає в лазерному промені, завдяки чому, спровокувати виникнення новоутворень на шкірі швидше можна під час відвідування солярію, ніж при лазерних процедурах.

Не дивлячись на це, пухлини на шкірі є протипоказанням для лазерної епіляції.

 

Міф 3. Лазерна епіляція викликає утворення рубців і вростання волосся

Рубцювання досить часто зустрічається при проведенні електроепіляції, там де в шкіру вводять голки. Оскільки лазерна епіляція не супроводжується порушенням цілісності шкіри, то немає і рубцювання.

Вростання волосся, яке дуже часто супроводжує воскову депіляцію, не зустрічається при проведенні лазерної епіляції. Більш того, лазерна епіляція рекомендується як метод усунення таких проявів.

 

Міф 4. Лазерна епіляція – це боляче

Все залежить від індивідуального порогу больових відчуттів, але в порівнянні з таким методам як: воскова або механічна депіляціяне менш болючіша. Відчуття при лазерній епіляції, швидше за все, можна назвати неприємними, вони нагадують легкі шліпкі по шкірі і переносяться зазвичай добре. Однак, для особливо чутливих місць на тілі (бікіні, пахви) застосовується знеболюючий крем.

 

Міф 5. Фотоепіляція ефективніша, ніж лазерна

Фотоепілятор і лазер – це різновиди апаратів, які застосовують для фото-індукованої епіляції. І в тому, і в іншому випадку мішенню для пучка світла є меланін в цибулині волоса.
Фотоепілятор – історично більш ранній тип апарату, ніж, наприклад, діодний лазер. На сьогоднішній день саме діодний лазер вважається найбільш прогресивною, безпечною і ефективною моделлю і вважається, що ефект епіляції після такого лазера найбільш тривалий.

 

Міф 6. Лазерна епіляція може проводитися навіть вдома

Устаткування для лазерної епіляції досить серйозне, що вимагає знань і досвіду фахівця. Лазер може принести як користь, так і шкоду (опіки), в некваліфікованих і невмілих руках майстра. А тому краще записатись в перевірену клініку або центр, адже на кону ваше здоров’я і краса.

 

Міф 7. Лазерна епіляція – не для чоловіків

Навпаки, чим товще і темніше волосся, тим краще результати лазерної епіляції. До того ж, лазерна епіляція швидко і легко справляється з такими великими областями тіла як спина, живіт і груди.

 

Міф 8. Видалити волосся можна за 1 раз і назавжди.

На жаль це не так. Волосся не буде рости в такій кількості, до того ж буде набагато тонше і слабкіше, але воно буде.
Ніхто не дасть вам 100% гарантію, що через якийсь проміжок часу волосся не почне знову активно рости. На надлишковий ріст волосся впливають безліч факторів, таких як ендокринні порушення, гормональний дисбаланс і т.д., тому ніхто не зможе гарантувати, що через кілька років волосся не почне активно рости.

Лазерний промінь поглинає лише «зрілі» волосяні фолікули, а таких на тілі одночасно всього 5-20 відсотків. Зруйновані фолікули не ростуть, але нове волосся проростає. Тому за один сеанс видалити всі зайві волоски не вийде. Повний курс займає від восьми місяців до двох років (це період зміни волосся).

Зазвичай після 4 процедур через 4 роки проростає менше 40% волосся (дані багаторічних досліджень). На подібний ефект і потрібно розраховувати.

 

Міф 9. Лазерну епіляцію можна проводити в період активного засмаги

При засмаганні в шкірі утворюється меланін, який і є мішенню для лазера, в такому випадку ризик отримання опіку зростає. Саме тому, процедура рекомендується тільки через два тижні після інтенсивного загару.

 

Міф 10. Лазерна епіляція – це дорого

Дивлячись з чим порівнювати, адже порахувавши, скільки зазвичай жінка витрачає в рік грошей на покупку засобів для депіляції (станги для гоління, креми, пінки і т.д.). А за 10 років? І порахуйте вартість курсу лазерної епіляції (6-8 сеансів і інтервалом 2-3 місяці і все).
А якщо порівнювати з шугарінгом або депіляцією воском, то ціна лазерної епіляції буде не набагато вище, а результат і сама процедура буде більш приємна.
Краса вимагає жертв, і якщо деякі ділянки шкіри з вросшим волосяним покровом доставляють незручності і не дають спокійно спати, краще зробити лазерну епіляцію і насолоджуватися усвідомленням своєї краси і привабливості.